Atatürk
BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 7.12.2020| Okunma Sayısı: 777

ARDAHAN İL ÖZEL İDARESİ BÜNYESİNDE ÇALIŞMAKTA İKEN 04/12/2020 TARİHİNDE İŞTEN ÇIKARILAN 57 İŞÇİYE İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASIDIR
Ardahan İl Özel İdaresi bünyesinde çeşitli pozisyonlarda görev yapan 57 işçinin iş akitlerine Ardahan İl Özel İdaresi Personel A.Ş Yönetim Kurulunca 03/12/2020 tarihinde son verilmiş, iş bu karar 04/12/2020 tarihinde işçilere tebliğ edilmiştir.
Özel Teftiş Raporundaki müfettiş kanaati gerekçe gösterilerek alınan fesih kararı hukuka ve hakkaniyete aykırıdır.
10/07/2017 tarih ve 3992 sayı ve Hizmet Alımı konulu Valilik Makamı Onayı ile, Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ihale edilen Ardahan İl Özel İdaresi için hizmet alımı İhale dokümanları incelendiğinde; İhale Onay Belgesinde söz konusu Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alım İşi kapsamında alınacak olan personellerin Ardahan İl Özel İdaresinde çalıştırılacağı, ödeneğinin Ardahan İl İdaresi bütçesinden karşılanacağı, maliyet ve muayene kabul komisyonlarının Ardahan İl Özel İdaresi personeli ile sağlanacağı açıkça belirtilmiştir. İlgili ihaleye dair tüm evraklar incelendiğinde işin adından başlanarak, işin tanımı, çalıştırılması planlanan pozisyon vb. pek çok ayrıntı ise söz konusu kişilerin Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Personeli olmadığını, Ardahan İl Özel İdaresi için Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı yöntemiyle çalıştırıldıkları ortadadır. Ayrıca personel çalışma listeleri incelendiğinde sadece Merkez İlçede değil Ardahan İl Özel İdaresinin görev alanında bulunan tüm ilçe ve köylerinde çalıştırıldığı görülmektedir.
Ardahan İl Özel İdaresi yaklaşık iki yıldır neşter altındadır. Pandemi şartları, memleket gerçekleri ve kurum gerekleri dikkate alınmaksızın, olağan dışı bir teftiş raporu sonucunda bir kısım operasyonlar İl özel İdaresinde yapılmaktadır. Bu operasyonların son kurbanı 57 günahsız işçi olmuştur. Hukuki güvenlik ilkesine ve iş güvencesi hükümlerine aykırı olarak yapılan söz konusu idari işlem zamanlama açısından da acı sonuçlar doğuracaktır. Çetin kış koşulları kapıda ve pandemi illeti gündemimizde iken işsiz kalan vatandaşlarımızın kendileri ile birlikte aileleri de ziyadesi ile mağduriyete terk edilmiştir.
Bu sebeplerle ilgililerin kararlarını bir kez daha gözden geçirmelerini ve hatadan dönmelerini bekliyor, Ardahan Barosu olarak 57 işçimizin yanında olduğumuzu kamuoyuna ilan ediyoruz.
Saygılarımla…
Av. Osman Nuri YILDIZ
Ardahan Barosu Başkanı

29.03.2024
AV. MURAT YOLÇU
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.