Atatürk
KARS MANŞET HABER
Tarih: 23.07.2020| Okunma Sayısı: 3322

Kars Barosundan yaklaşık 10 ay önce ayrılan Ardahan Barosu, girdiği ilk Kurgusal Duruşma yarışmasında bölge birincisi oldu.

Ardahan Barosunun stajyer avukatları, Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi tarafından Ankara’da bu yıl 7’ncisi düzenlenen Türkiye Stajyer Avukatlar Kurgusal Duruşma Yarışmasında, bölge elemelerinde Doğu Anadolu Bölgesi birincilik kupasını aldı.

Yarışmaya Ardahan Barosunu temsilen stajyer avukatlar Ceren Arslangörür, Sevda Demirbaş, Sefer Özdemir, Yusuf Atalay katıldı. Bölge birincisi olan baroların katılımıyla gerçekleşecek olan Türkiye finali, 5-6 Aralık 2020 tarihlerinde Ankara’da gerçekleşecek.

Doğu Anadolu Bölge birincisi olan Ardahan Barosu, Kars Barosunu ziyaret ederek, başarıyı birlikte kutladılar.

Düzenlenen ziyarette bir açıklama yapan Kars Barosu Başkanı Avukat İbrahim Baştimar, kendilerinden ayrılan Ardahan Barosunun mevcut 48 avukatının ve 6 stajyer avukatın bulunduğunu ifade ederek, “Ardahan Barosu, Ankara’da katıldıkları bölge elemelerinde birinci olmuşlardır. Dolayısıyla biz kardeş baroyuz, onların bu birincilikleri bizleri çok mutlu etmiştir. Kendilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Bu başarıda emeği geçen başta stajyer avukatlarımız olmak üzere yetiştiricilerine ve Ardahan Baro Başkanı Avukat Osman Nuri Yıldız’a teşekkür ediyorum.” dedi.

Ardahan Baro Başkanı Avukat Osman Nuri Yıldız ise 15 Eylül 2019 yılında Ardahan Barosunun Kars-Ardahan Bölge Barosu’nda ayrıldığını anımsatarak, “Aslında ayrıldık demeyelim, biz bunu ayrılık olarak kabul etmiyoruz, biz hala biriz, bütünüz. Kars Barosu’ndan çok şey öğrendik, Kars-Ardahan Barosu olduğu dönemde bizim meslektaşlarımız, stajyerlerimiz Kars Barosunun bu yarışmalardaki performansına katkı sundu. Biz de bu dönem Kars Barosu bu yarışmaya katılmadığı için o bayrağı alıp aynı şekilde taşıyalım gayreti ile emek sarf ettik. 7’ncisi düzenlenen Kurgusal Duruşma Yarışmasında Doğu Anadolu Bölge Birinciliğini bize kazandırarak bize bu gururu yaşatan başta stajyer avukatlarımız olmak üzere takım çalıştırıcısı Avukat Derya Aydın ve Avukat Ömer Faruk Avşar’a teşekkür ediyor tebrik ediyorum. Kars Barosunun da bu nazik karşılamasından dolayı şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Ardahan Barosunun ilk birinciliğini kazanmanın haklı gururunu yaşadıklarını da ifade eden Başkan Yıldız, “Biz 10 aylık bir baroyuz ve ilk girdiğimiz yarışmada da birincilik kazanmamız gurur verici. Yarışmada tabi ki Ardahan Barosunun yeni olmasından kaynaklı çoğu baro “inşallah bize çıkar” diye dua ediyorlardı, ilk tur geçtikten sonra da “inşallah Ardahan Barosu karşımıza çıkmaz” diye da etmeye başladılar. Bu gururu yaşamak çok güzel. Ardahan Barosunun da Kars’tan ayrılmış olması nedeniyle, Kars ve Ardahan’ın ismini Ankara’da yeniden dillendirmek, o bayrağı yeniden dalgalandırmaktan da ayrıyeten büyük haz ve gurur duyduk.” şeklinde konuştu.

Başkan Yıldız, aldıkları bölge birinciliğinin ardından hedeflerinin Türkiye birinciliği olduğunu da sözlerine ekleyerek, “İddialıyız, biz mütevaziliğimizi de bir noktada koruyoruz. Ama iddiamız tecrübemizden ziyade bilgimizden, meseleleri ve olayları ciddiye almamızdan geliyor. Bu yarışmanın önemine biz ayrı bir ciddiyet yükledik ve o noktada yapacaklarımızı yaptık, dolayısıyla Türkiye finali için de iddialı bir Ardahan Barosu olacak diye düşünüyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Kars Barosu Başkanı Avukat İbrahim Baştimar ve baro avukatları, Ardahan Baro Başkanı Avukat Osman Nuri Yıldız ve stajyerlerine çiçek taktim etti.

KARS MANŞET HABER

18.04.2024
AV. MURAT YOLÇU
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.