Atatürk
ÇOKLU BARO SİSTEMİNE İLİŞKİN MİLLİ EGEMENLİK PARKINDA 30/06/2020 TARİHLİ YAPILAN BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 30.06.2020| Okunma Sayısı: 557

 

Bu ülke üzerinde yaşayıp hakka, hukuka ve adalete inanmış, yargı bağımsızlığından ve bunun olmazsa olmazı özgür savunmanın varlığından yana olan tüm vatandaşlarımıza ve milli iradenin tecelli edeceğini umduğumuz TBMM üyelerine, ülkenin geleceği için kaygı duyan avukatlar olarak açık çağrıda bulunuyoruz.

Bugün meclise gelen bu yasa teklifi,

Baroların bölünmesi, parçalanması, bağımsız savunma yerine siyasete ya da başka ortaklaşmalara dayalı, sesi kısık, cübbesi düğmeli topluluklar yaratacaktır.

Cumhuriyet’in ve elbette yargının vazgeçilmez kurumları olan barolar da “çoklu baro” kisvesi altında yıkıldığında, bu ülke üzerinde yaşayan ve adalete ihtiyaç duyan istisnasız herkes, artık sessiz ve kimsesiz kalacaktır.

Dileyen hâkimlerin, savcıların bir araya gelip kendi mahkemesini, kendi başsavcılığını, kendi adliyesini kurabilmesini sağlayabilecek bir düzenleme ülkemiz, devletimiz ve milletimiz için ne kadar zararlı ve tehlikeli sonuçlar doğuracak ise dileyen avukatların bir araya gelip kendi barolarını kurmaları ondan daha zararlı ve tehlikeli sonuçlar doğuracaktır.

Uyarıyoruz!!!

Baroların parçalanması adalet sistemimize yapılacak en büyük kötülük olacaktır.

Barolar parçalandığında tarumar edilen adalet olacaktır.

Barolar bölündüğünde yargıya güven tamamen ortadan kalkacaktır.

Her fırsatta bir olalım, iri olalım, diri olalım diye haykıran iktidar sahipleri, mevzubahis barolar olunca niye bölmeyi ve parçalamayı düşünürler? Bu sorunun cevabı çok açıktır. Çünkü barolar, otoriteye karşı vatandaşın tek sığınağıdır.

Mücadelemiz kendi ikbalimiz için değil, hakkını savunduğumuz vatandaşın istikbali içindir.

Bizler, meslek değerlerimizden vazgeçmeyeceğimizi; meslek örgütümüzün içi boş, sesi kısık, cübbesi düğmeli topluluklara indirgenmesine izin vermeyeceğimizi, tarihi bir sorumluluk olarak ilan ediyor, hükümeti bu yanlıştan dönmeye, halkımızı sesimize ses vermeye davet ediyoruz.

18.04.2024
AV. MURAT YOLÇU
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.