Atatürk
BASINDA BAROMUZ
Tarih: 11.03.2020| Okunma Sayısı: 787

ARDAHAN BAROSU, DANIŞMANLIK ADI ALTINDAKİ FİRMALARA SAVAŞ AÇTI

Ardahan Barosu, Hasar Danışmanlık Şirketi olarak faaliyet gösteren sahtekarlara savaş açtı.

Ardahan BARO Başkanı Avukat Osman Nuri Yıldız, Hasar Danışmanlık Şirketi adı altında faaliyet gösteren ve insanların mağduriyetine yol açan sahtekar oluşumlar ülkemizde olduğu gibi ilimizde de ciddi bir sorun haline gelmeye başladığını söyledi.

Hasar danışmanlık şirketleri hakkında gazetemizde açıklamalarda bulunan Ardahan BARO Başkanı Avukat Osman Nuri Yıldız şöyle konuştu;

“ Hasar Danışmanlık Şirketi adı altında faaliyet gösteren ve insanların mağduriyetine yol açan sahtekar oluşumlar ülkemizde olduğu gibi ilimizde de ciddi bir sorun haline gelmeye başlamıştır. Ölümlü ya da yaralanmalı trafik kazaları veyahut iş kazaları sonrası insanların acısı daha tazeyken ahlak ve hukuk kurallarına aykırı olarak insanların bu zor durumlarından faydalanıp simsarlık yapan sahtekarlar türemiştir. Hastane koridorunda veya kaza mahallinde ansızın bitip, sigorta tazminatlarını en kısa sürede alacakları vaadiyle kazazedeye veya yakınına fahiş ücret anlaşmaları imzalatıp, ellerinden vekaletlerini alan bu kişiler tamamen denetimsiz bir şekilde kazançlarının vergisini dahi ödemeden ölünün ya da yaralının üzerinden büyük vurgunlar yapmaktadırlar.

TAHSİL ETTİKLERİ TAZMİNATLAR HAKETTİĞİNİZİN YARISI BİLE DEĞİL

1136 Sayılı avukatlık kanunu ile sadece avukatlar tanınan hak ve yetkileri usulsüz olarak üstlenen ve vatandaşımızın hakkı olan tazminatın büyük bir bölümünü hakları olmadığı halde uhdelerine geçiren bu kişilere karşı vatandaşlarımızı temkinli ve sağduyulu olmaya davet ediyorum. Bu kimseler kaza ve kazazede bilgilerini hukuk dışı yollarla hastane ve acentelerden temin ederek kaza mağduru ile irtibata geçmektedirler. Kendilerine yasal olarak hak edecekleri tazminatın çok daha azını vaad ederek sözleşme imzalamakta ve tahsil ettikleri paranın miktarını dahi bilmeyen vatandaşa cüzi bir kısım para ödeyerek kalanını kazanç hanelerine yazmaktadırlar. Büyük şehirlerden gelerek sözleşme yaptıktan sonra kayıplara karışan bu kişilere, yeniden ulaşmak vatandaş açısından mümkün dahi olmamaktadır. Hem yakınını kaybetmenin ya da kaza sonrası sakat kalmanın ömür boyu mağduriyetini yaşayan vatandaşımız hem de bu sahtekarlar tarafından dolandırılarak yasal haklarına kavuşamamanın maddi mağduriyetini yaşamaktadırlar.  

MUTLAKA AVUKATINIZA DANIŞIN

Vatandaşlarımıza tavsiyemiz hukuk eğitimi görerek Avukatlık Kanunu´nun tanıdığı hak ve yetkileri kullanmaya ehil bir şekilde avukatlık yapan ve sabit bir adrese sahip, tanıyıp bildikleri, güven duydukları kendi avukatlarına danışmadan hasar danışmanı ya da doğru tabiriyle kaza simsarı sahtekarlarla herhangi bir sözleşme imzalamayın. Bu kişilerin vadettiğinin çok daha fazlasını avukatınız çok daha düşük ücret karşılığı tahsil ederek sizlere teslim edecektir. Üstelik avukatınızı denetleme imkanınız da olacaktır. Çünkü avukat hesap verebilen kişidir. 

DUYARLI OLUN

Bu şekilde hem avukatların ekmeğine mani olan bu simsarlara engel olunacak ve hem de kazazede, tazminatına eksiksiz olarak kavuşacaktır. Ardahan Barosu olarak Hasar Danışmanlık Şirketi olarak faaliyet gösteren sahtekarlara savaş açtık. Bu tür oluşumlara dahil olan kişilere karşı hukuki ve cezai süreçlerin takipçisi olacağız. Vatandaşlarımızı da bu konuda bizlere destek olmaya ve haklarının gasp edilmesine engel olunmaması noktasında duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

 

Tarih: 11.3.2020 13:14:42                                     Haber : Hudut Gazetesi - Şenol KİRMAN

 

29.03.2024
AV. MURAT YOLÇU
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.