BARO HİZMET BİNAMIZIN AÇILIŞ TÖRENİ BUGÜN YAPILDI
Tarih: 23.12.2019| Okunma Sayısı: 901

15.09.2019 Olağan Genel Kurulunu yaparak kuruluşunu tamamlayan Baromuzun Hizmet Binası açılış töreni bugün yapıldı.

Baromuz Avukatları, Ardahan Adliyesinden cübbeleriyle Milli Egemenlik Parkındaki Atatürk Anıtına yürümesinin ardından Atamızın manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okuyarak anıta çelenk bıraktı. Tören Baro Başkanımız Sayın Osman Nuri YILDIZ'ın konuşmasıyla devam etti.Başkanımız konuşmasında;

Öncelikle Sarıkamış harekatının 105. Yıldönümü Vesilesiyle tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

*Ardahanımızın 1992 yılında il olması ile birlikte 27 yıl hayalini kurduğumuz Ardahan barosuna 15 Eylül 2019 tarihi itibari ile kavuşmuş bulunuyoruz. Turkiyenin 80. Barosu olan Ardahan Barosunun Bugün itibari ile hizmet binasının açılışını yapacak olmanın mutluluğunu ve hakli gururunu yaşıyoruz.Bu mutluluğumuzu Atamızın huzurunda bir defa daha sizlerle paylaşmak  ve bu vesile ile onun kıymetli hatırasını anmak istedik...

*Atatürk, avukatlık mesleğini baskılardan ve bağımlılıktan arındırmanın ve bu meslegin bağımsızca icra edilebilmesini sağlamanın Adaletin teessüsüne nedenli bir fayda sağlayacağını tahlil ve tespit etmiş ve bu anlamda Daha devletin temel normu olan anayasa dahi yapılmadan avukatlık mesleğini meslek olarak tertip eden Muhamat yasasını Meclisten geçirmiştir.
Meslegimizin özgür ve bağımsız olması için Cumhuriyetin ilanıyla bizlere en büyük desteği veren ve Avukatlık Kanununun çıkmasına önderlik eden Atatürk ve onun çalışma arkadaşlarına çok sey borçluyuz.

*Atatürk’ün de dediği gibi; “Her şey kanun yapmaktan ibaret değildir. Aksine her şey o kanunları uygulamak ve uygulattırmaktan ibarettir. Uygulayan, yerine getiren, daima karar verenden daha kuvvetlidir.

*Bizler bu onurlu mesleğin, üzerimizde taşıdığımız cübbenin anlamına yakışır şekilde adalet arayanların sesi olmaya gayret edeceğiz..

*Hukukun kuvvetinin azaldığı yerde, kuvvetlinin hukuku başlar... İşte biz avukatlar hukukun kuvvetini Göstermek adına mesleğimizi icra ediyoruz.

*Bizler bu kutsal meslegi onuruyla yaşatmaya ve  Halkın hak arama özgürlüğünün sesi olmaya devam edeceğiz... Barolar da bu anlamda avukatlık mesleğinin onurunu yüceltmek ve halkın avukata, doğal olarakta hakka ve hukuka Erişimini kolaylaştırmak için varlar.

*Biz Ardahan Barosu olarak Hukukun siyasetini yapacak, hukukun üstünlüğünden başka hiçbir güce boyun eğmeyeceğiz.

*Ardahan Barosu sayesinde, kazanmis oldugumuz bu kurumsal kimlik ile özellikle Ardahanda yasayan vatandaşlarımızın maddi kaygı hissetmeksizin hak aramasına vesile olacak, baronun ne denli önemli bir kuruluş olduğunu herkese hissetirecegiz. Kuruluş sürecimiz ve sonrasında kamu kurum ve kuruluşlarından beklediğimiz desteği görmediğimizide burada üzülerek ifade etmek isterim.

*Her hak, bir mücadelenin sonucu olarak kazanılmıştır.... Bizlerde Ardahan Barosu ve avukatları olarak, Adaletin bağımsız savunucuları olarak bu hak arayışlarının yılmaz savaşçıları olmaya devam edeceğiz...  şeklinde konuştu.

Milli Egemenlik Parkındaki törenin ardından avukatlarımız Hizmet Binamıza gelerek Sayın Valimiz Mustafa MASATLI, Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı Koray KESKİN,Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Sayın Barış DURGUN ve davetlilerin katılımıyla Hizmet Binamızın açılış töreni yapılmış oldu.

26.04.2024